onsdag den 23. februar 2011

Hold ubudne gæster fra døren


Det er vist ingen overdrivelse at sige at foråret lader vente på sig. Det har været vinter og hundekoldt i ulidelig lang tid, og selvom det kan være svært at finde lyspunkter i ens venten på lunere vinde, luner jeg mig alligevel ved tanken om, at al den frost på nådig vis må have taget livet af en masse dræbersnegle. Hvor ville det være skønt hvis vi slap for deres hærgen og for at skulle bruge tid på at sneglesikre havens bede - vil slet ikke komme ind på hvor klam den daglige sakserunde var – adrrrr!
I flere år har vi simpelthen måttet droppe køkkenhaven fordi den blev oversvømmet og fortæret af snegle, men da der ikke er noget som egen høst, flyttede vi sidste år køkkenhaven ind på gårdspladsen og som et forsøg såede vi hele molevitten i potter. Og det var en stor succes. Sneglene kravlede ikke ind over småstenene og vi fik vores salater og krydderurter i fred. Så for at være på den sikre side er vi gået i gang med at klargøre potter til endnu en høst på gårdspladsen.

På billedet ses et lille udsnit af "køkkenhaven" der bestod af  et hav af potter med alverdens lækkerier. Bare husk at stille dem på store underlag, så det er nemt at vande i flok.6 kommentarer:

 1. Hej!
  Trevligt att du lämnade en kommentar hos mig och jag fann din underbara blogg.
  Mycket inspiration och fina bilder!
  Trevligt med salladskrukor på fat och förstår att det är för att hindra sniglarnas framfart.
  Trist med sniglar och hoppas att de inte blir så många till kommande säsong.
  Ha en fin dag! /bea

  SvarSlet
 2. Gokväll!


  Tack för hälsningen!

  Åh vilken underbar bild!!!

  Din blogg är verkligen härlig, jag länkar och kommer snart tillbaks igen :)

  Kram
  Mia

  SvarSlet
 3. PS myrtenträdet köpte jag för några år sedan, och det var uppstammat redan då. Jag skulle gärna prova att stamma upp ett själv.

  SvarSlet
 4. Så fint att vila ögonen på! Grönska!
  Jessika

  SvarSlet
 5. Øv med de snegle. Jeg har også prøvet det et par år, men sidste sæson var faktisk ret rimelig, hvad angår snegle, så opgiv ikke! Men det ser da vildt stylet ud med salat i urtepotter.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 6. Sneglene kan desværr ødelægge glæden ved en del......men fantastisk smuk løsning I der fandt frem til. Super ide :0)

  Dorthe

  SvarSlet