mandag den 8. august 2011

En skillevej!


Tøger og Thomas, vores to tyrekalve, er nu et halvt år gamle og sammen med resten af flokken stortrives de ude på marken. Men det der begyndte med et ”vi vil gerne beholde en ko og en kalv til eget spisekammer” har nu udviklet sig til en flok på seks og den bliver stadig større!


Tøger er søn af Perle og Perle er Thomas’ papmor. En uge gammel blev Thomas hentet til stalden fordi Tøger ikke alene kunne drikke al Perles mælk, og efter de første begyndervanskeligheder, lykkedes det faktisk at få Perle til at acceptere Thomas som sin egen. Så langt så godt, og en kalv mere eller mindre betyder jo ikke alverden!

Så skete der det forunderlige, at Thomas fandt endnu en papmor blandt kvierne i stalden, nemlig Pippa. Og Pippa var, selvom hun aldrig selv havde født en kalv, beundringsværdig moderlig overfor både Tøger og Thomas og de fik begge to lov til at patte hende, og det lykkedes dem at patte så meget at hun til sidst begyndte at producere mælk.  Så der røg hendes karriere som kommende malkeko, men da jeg havde et blødt punkt for Thomas og hans barske start på livet måtte Pippa jo  indlemmes i min lille flok - og hun var jo også allerede bedsteveninde med Perle,  Tøgers mor, og så var det afgjort! Derudover skulle jeg selvfølgelig også have Mille med fordi hun er så mild og god og jeg kunne ikke få over mit hjerte at skille mig af med hende. Så var der 5.

For fem dage siden kælvede Pippa og fik sin helt egen bedårende kviekalv Pippeline, et pragteksemplar der selv har kunnet patte fra det øjeblik hun blev født. Men ……. Thomas er ude af sig selv af jalousi. Hver gang Pippeline vil have mad er Thomas på pletten, og hvis det ikke lykkes ham at skubbe hende væk fra patterne, patter han selv og drikker al mælken. Thomas er en stor tyrekalv på godt 150 kilo, og Pippeline har ikke en chance!

Men som om det ikke er nok at lille Pippeline bogstaveligt talt må kæmpe for føden, så skal hun samtidig holde sig fri af Tøger og Thomas der, som tyrekalve jo gør, udviser stor, stor interesse for den lille smuksak.
Så det går jo ikke og da vi har en fold et stykke væk, må vi splitte flokken op. Men hvordan?

Perle og Pippa har, udover  deres egne kalve Tøger og Pippeline, fælles forældremyndighed over Thomas. Tøger og Thomas er uadskillelige og Perle og Pippa er veninder. Mille skal kælve om kort tid så hun skal være tæt på hjemmet, men skal Perle så af sted alene med Tøger og Thomas og uden nogen veninder og skal Thomas så sige farvel til Pippa?

Livet ville være noget nemmere hvis vi ikke gik så højt op i hvordan dyrene havde levet, før vi satte tænderne i dem, og et lille kursus i ko ville heller ikke skade.

3 kommentarer:

 1. Det lyder næsten som en helt almindelig dansk menneske familie (altså forhåbentlig kun næsten) - det er ikke nemt at få det kabalen til at gå op.

  SvarSlet
 2. Åh vad fina de är!
  Kraaaam
  Mia
  Ps hur går det med orangeriet?

  SvarSlet
 3. Hold da op for en familiehistorie, - jeg kom lige til at tænke på dengang hvor fjernsyns-soap'en blev opfundet og hvert afsnit blev afsluttet med en række kryptiske spørgsmål for at holde os fangen... ;o)

  Nå, men hvor om alting er kan jeg absolut ikke hjælpe udi ko-spørgsmål, men jeg vil spændt følge hvad der videre hændte... :o)))

  PS. Glemte lige at sige at de ser ualmindelig søde ud alle sammen! :o)

  SvarSlet